Home / Allmänt / 301 redirect från blogger.com

301 redirect från blogger.com

Som jag skrivit om tidigare hjälpte jag min sambo att flytta sin blogg från blogger.com till wordpress. Lade upp en wordpresssida på min server och överförde enkelt alla inlägg och kommentarer med wordpress inbyggda funktion. Smidigt!

Eftersom jag hållit på en del med SEO så var jag väldigt rädd att all länkkraft skulle försvinna vilket min sambo byggt upp under några år nu. Jag hittade en guide som jag trodde skulle fungera men förstod inte riktigt hur en 301-redirect skulle fungera när scriptet låg på wordpressservern. När scriptet var upplagt skulle man skapa en bloggermall genom en webtjänst som baserades på 301-redirecten på min server. Konstigt nog stod det inget om någon 301 i mallkoden vilket gjorde mig lite tveksam.

Idag har jag däremot fått svar på att det fungerat. Gamla inlägg som tidigt låg högt upp i google har nu bytt adress till wordpress. Inte riktigt alla men det tar lite tid att spindla. Huvudsaken är att det fungerar! Skickade även in en sitemap.xls till google osm listar alla inlägg på sidan, med den nya adressen.

Så vill ni flytta er blogg från blogger till wordpress så följ guiden. Jag tycker faktiskt man ska lämna gratisbloggar så fort man har möjlighet och har fått en hyffsat stor blogg. Det kommer ge mer i längden!

15 comments

  1. Det verkar ju vara baserat på javascript. Hur fungerar det med Googles spindel. Klarar den JS nu?

  2. Nja, det är bara själva redirecten för besökaren som är gjord i JS. Har man inte JS på så får man trycka på en länk för att komma till det nya inlägget. JS’en har alltså inte med själva 301 att göra. Nu är i alla fall den gamla sidan nästan helt utslussad och sidan den nya har inte tappat placeringar eller besökare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top