Home / Allmänt / Alla mailproblem är lösta med Exchange

Alla mailproblem är lösta med Exchange

exchange-diagram

Jag har länge stört mig på hur jag hanterar mail. Jag har inte vetat att det funnits en lösning hela tiden på alla min problem, Microsoft Exchange.

Här är de problem jag har haft uppspaltat i punktform:

  • Hämtar man mailen från iPhonen så kan jag inte hämta den på datorn. Har gjort en fullösning att mailen sparas på servern när den hämtas men den är alltid markerad som oläst när den hämtas igen.
  • Jag ser inte på en annan klient om jag har svarat på mailen eller om det är öppnat överhuvudtaget
  • När jag svarat på ett mail på datorn kan jag inte se vad jag har svarat på iPhonen
  • Har inte kunnat använda push vilket känns tråkigt när man vill ha allt det nya
  • Har haft problem med min smtp vilket gjort att jag fått använda gmails vilket inte funkar klockrent

Allt detta och lite till är löst genom att jag beställde en Exchange lösning från ballou.se. Det kostade 1300kr/år och jag är helt exalterad över hur bra det fungerar. Mailen pushas ut direkt när den skickas till mig. När jag läser mailet eller svarar på det kan jag se det på alla andra klienter som är kopplade till mitt konto. Lägger jag in något i kalendern så syncas det också direkt och jag kan se det på t.ex. datorn även om det är inlagt från iphonen. Detta gäller också kontakterna som syncas automatiskt.

Nu är det bara att uppgradera osx på maccbooken så jag har inbyggt stöd för exchange där med. Jag är väldigt sen med att gå över till denna lösningen men ville bara tipsa ifall det är någon mer som missat Exchange :) Jag är hur nöjd som helst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top