Home / Logistik / Behöver nytt emballage

Behöver nytt emballage

Under julhandeln byggde jag upp ett litet extra lager med emballage för att försäkra mig om att det inte skulle ta slut. Det gjorde det inte på långa vägar så det var bra planering :) Däremot har jag kommit på hur mycket jag betalar för en låda, 75kr/st ink moms. Har väl inte direkt kommit på det nu, då hade jag ju varit dum eftersom jag betalat det ett antal gången. Däremot har jag kommit på att det är för mycket pengar att lägga på emballage. Lägger man till fraktavgiften på 250kr så hamnar vi på 325kr sammanlagt för frakt, svindyrt! Är det någon som har tips på hur man billigast packeterat en vara på säg 100x70x5cm? Kanske ska sluta använda mina skräddarsydda kartonger!

14 comments

 1. Det är helt galet dyrt Tim! Vi hamnar på en emballagekostnad (kartong/påse+fyllnadsmaterial+fraktetikett+tejp) på i snitt 10 kr/order.

  Snittfraktpriset hamnar på 45 kr med DHL genom Pluskontot.

  Jag har tyvärr inget bra tips på hur du ska få ner det men vanliga pizzakartonger kostar ju bara några ören styck, hur kan dina pappkartonger kosta 75 ggr mer? :S Du borde helt klart kolla om du kan köpa lådor till en billigare peng hos någon annan leverantör!

  /Joel

 2. haha, jo det är nog det! 10kr låter som en dröm! :)

  Innan hade jag problem att hitta emballage som passade tavlor. Nu ska jag absolut kolla upp det lite mer och hoppas jag har lärt mig något sedan jag startade verksamheten.

 3. 75kr kartongen var ordentligt saftigt, men det är en svår nät att knäcka.
  Vi får alla våra tavlor färdigpackade från Kina…men inte ens där är det billigt. Jag betalar ca 20kr per kvadratmeter kartong där….och då är det också skräddarsydda kartonger. Dina såg dock riktigt fancy ut :)

 4. Det är ju också en lösning att beställa tavlorna från kina, lite tråkigare bara eftersom jag inte kan specialanpassa en tavla och prova mig fram med färger direkt. Ni säljer bara färdiga motiv antar jag. Har löst kartongbiten på annat sätt nu :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top