Home / Okategoriserade / Bra start på nya året

Bra start på nya året

Det var ett tag sedan jag skrev något nu. Har haft lite semester plus att det varit en del att ta igen när jag kom tillbaka. Semestern tillbringade jag i Trysil hos svärföräldrarna för att åka lite skidor.

Det funkar faktiskt rätt så bra att ta ledigt i min verksamhet, i alla fall när det handlar om runt en vecka. Jag brukar ge 10% rabatt på allt och skriva när ordern kommer att behandlas. Tappar inte allt för mycket beställningar på det men har en del att ta igen när man kommer hem som sagt.

I december skrev jag ett inlägg om saker jag skulle ta tag i när 2011 började, det har gått rätt så bra.

Checklista:

 1. Kontaktat leverantörer för emballage och fått offerter som jag är nöjd med. Har valt att beställa simplare kartonger vilket får ner mitt pris från 75kr till 25kr/låda.
 2. Kontaktat Klarna för att klaga lite på procenten jag betalar för varje faktura. Fick ner det en del och valde att fortsätta med klarna även om Svea var billigare. Varför lämna när man är nöjd med tjänsten? :) Fick även bättre villkor för att starta en ny butik. Det hjälpte en del att pruta när jag hade fått ett pris från Svea innan.
 3. Blivit VAP (Verified bla bla Partner) för distanser till tavlor som ska användas till ny butik.
 4. Beställt och fått hem ett prov från Kina som var till belåtenhet. Där har jag en bra leverantör om jag märker att nya butiken säljer.
 5. Har även pratat med DHL angående fraktavgifter men ännu inte fått något svar på om det var möjligt att förbättra.
 6. Börjat planera för Pressrelease för nya butiken. Aldrig använt mig av det innan så det är spännande!

Nu tänker ni säkert att det var inte mycket han hade gjort men för mig så krävs det faktiskt att jag bestämmer mig för att ta tag i saker, annars blir det inte gjort. Jag är nöjd med årets början i alla fall :)

4 comments

 1. Härligt jobbigt. Det må låta trivialt men det går att spara stora pengar genom att få något billigare frakt, emballage eller betalningsprocent. I exemplet ovan har du t.ex. ökat din vinst med 50 kr per beställning utan att någon förlorar på det.

 2. Exakt, hålla nere kostnaderna är något jag måste bli bättre på eftersom det är det enklaste sättet att ”tjäna” pengar.

 3. Intressant att det var så pass enkelt att få ner procenten hos Klarna, ska jag helt klart pröva. Kör du avtal direkt via DHL? Via ex pluskontot kan du ju sänka kostnaderna rejält.

 4. Det var inte mycket jag fick ner det men min inställning när jag ringde dit var att säga upp avtalet och byta till Svea. Säljaren fick mig däremot på andra tankar och de bättre priserna var knappt värt besväret men jag ser det som ett plus :)

  Jag använder redan pluskontot men skickar mycket med Stycke till privatpersoner. Det gör att det tillkommer en aviseringsavgift på 70kr för varje paket som blir en del i slutändan. Tänkte det var värt att försöka förhandla även om jag kör genom pluskontot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top