Home / Logistik / Byta till DHL

Byta till DHL

Nu har jag blivit trött på att åka ner till posten med alla stora paket bara för att inte Schenker kan frakta större än mina 100x70cm kartonger. För en tavla över 100x70cm betalar jag alltså 450kr hos posten och det är inte direkt billigt. Hade jag tagit ut hela den avgiften för frakten så hade jag nog förlorat en del kunder, därför går jag back på frakten på de större tavlorna.

Nu har jag i allafall bestämt mig för att använda DHL genom Lessmore. Där får man ett riktigt bra pris och de kan skicka i stort sett hur stora paket som helst verkar det som. De mindre tavlorna kommer kosta runt 60kr + drivmedelstillägg. Att jämföra med Schenker som tar med mitt avtal tar ca 100kr. Det är ett plus att det är billigare även med de små paketen men det är de stora jag kommer tjäna tid och pengar på.

Tidigare har jag fått knö in paketen i vår lilla Aygo eller så har jag fått åka och låna föräldrarnas bil. Väldigt krångligt och tar mycket tid. Nu kan DHL komma och hämta istället och jag får ett mycket bättre pris, det är underbart :)

Tidigare har jag som sagt betalat 450kr för en stor tavla. Enligt mina beräkningar så skulle ett paket på 150x100x8cm vara 120liter och med andra ord bli minst 33kg (120×280 = 33 600, detta är hur DHL räknar ut pris). Det i sin tur skulle enligt min prislista landa på 150kr ex moms exkl tillägg för avisering och drivmedel. Avisering är däremot krav för att man ska få skicka till privatpersoner så där tillkommer en kostnad på 70kr, men det är ändå ett bra pris.

Första leveransen skickas imorgon så vi får se hur det går!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top