Home / Betalningsalternativ / Certitrade kortbetalning

Certitrade kortbetalning

Jag använder mig av Certitrade för att kunna erbjuda min kunder kotrtbetalning. Varför det blev just dem i slutändan var för att de inte hade någon månadsavgift samtidigt som det var hyffsat billiga vad gäller procentsatsen.

Genom att använda en hostad lösning som de erbjuder så behöver man inte bry sig så mycket om säkerhet och liknande, eftersom min kund skickas vidare till deras sida för att betala. Det kan diskuteras hur bra det är ur användarsynpunkt men det hör inte hit. Allt man behöver göra för att bli deras kund är att ha impplementerat deras betalning samt kört några tester som visar att allt fungerar som det ska. Smidigt!
De har färdiga lösningar för open source butiker och även bra exempel på asp och php kod som gör det lätt att implementera i din egenkodade webshop.

Problemet som jag märkte rätt snabbt var att de håller inne på pengarna 30 dagar från köpet. Jag kan välja om jag vill ha pengar varje vecka, månad osv men de hålls fortfarande i 30 dagar från köpet.
Väldigt irriterande då det är svårt att hålla koll på likviditeterna. Man vet inte riktigt hur mycket man tjänar. För min del blev det problem med material till mina produkter då jag helt enkelt inte hade pengar till material. Jag fick fler och fler kunder varje månad samtidigt som jag fick pengarna från förra månaden, vilket knappt räckte till den aktuella månadens material.
Detta är framförallt jobbigt i starten av en webshop och har man som jag andra betalningssätt (Internetbank) som man får direkt vid köpet, så är det svårt att hänga med i svängarna!

Jag har hört av mig till Certitrade angående detta. Svaret jag har fått är att jag ska vänta tills jag haft igång webshopen ett år. Först då kan de ta upp det på ett styrelsemöte? (något viktigt möte var det i alla fall) och titta på om jag kan få betalningarna direkt.

P.S Nu har Certitrade infört månadsbetalning på runt 240kr vilket gör att det säkert finns bättre alternativ på marknaden. Jag valde de trots allt för att det var utan månadskostnad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top