Home / Allmänt / Dags att ta nästa steg

Dags att ta nästa steg

DSC_7291_b697be63-5824-4130-ade2-c1169d71ea77

Idag var jag och min sambo på banken och fick våran nya lägenhet. Då passade jag på att prata lite med en företagsrådgivare angående leasing av en ny maskin till verksamheten. Han sa lite skämtsamt att han inte visste om de gör leasing på såna små affärer. Han poängterade att det kanske var en stor affär för mig men inte för dem. Det handlar alltså om en maskin i storleksklassen 100K som är ett stort steg för min lilla verksamhet :)

Han föreslog i alla fall ett vanligt lån istället vilket lät bra. Jag hade egentligen inte funderat på hur finansiering skulle gå till, bara att jag inte kunde köpa den kontant. Allt fixades på plats och jag ska bara ge honom en enkel resultatbudget över detta och nästa år. Det gick väldigt smärtfritt tycker jag.

Nu blir det alltså till att ta nästa steg och jag tror omsättningen kan öka med runt 70% samma dag som maskinen sätts i drift. Det är däremot mycket kostnader för att komma igång. Behöver nytt emballage, nytt papper med mera, men det är sånt här som är roligt! Att utvecklas! Det här är nog första gången jag riskerar något med mitt företagande, lite läskigt i sig att binda sig till ett så reltativt stort lån. Tidigare har jag inga större fasta kostnader förutom lokalhyra. Från start har jag gjort det mesta själv vad gäller canvasframkallning. Jag kommer informera mer om hur det går framöver angående inköpet. Jag kommer även visa lite bilder från den nya lägenheten, varesig ni vill eller inte ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top