Home / Sökmotoroptimering / Erfarenheter av Jajja

Erfarenheter av Jajja

Jag har under ca 2 år använt mig av Jajja för sökmotoroptmering. Största anledningen var att jag inte hade tid att hålla på med det själv och det var värt att lägga de pengarna i månaden för att få det gjort.

Nu när jag ser tillbaka på det jobb de gjort och hur resultatet har blivit så var det nog inte en så bra affär som jag trodde. På dessa två åren så ligger jag på ungefär samma placering på de mest konkurrensutsatta sökorden som jag gjorde innan. De lite lättare orden har jag hoppat upp en bra bit på men det är dessvärre inga ord som folk söker på :)

Under dessa åren har jag säkert kontaktat jajja 3-4 gånger och sagt att jag inte är nöjd. Har påpekat att det inte händer något i serpen och att jag vill att de fortsätter bygga länkar. Mestadels har de faktiskt svarat snällt att det ska försöka lägga till lite länkar men resultatet har ändå inte ändrats.

Jag har insett att den betalningsmodell jag valt att använda mig genom jajja inte är det jag egentligen vill. Jag betalar lika mycket oavsett om jag ligger på plats 8 i serpen som plats 1. Jajja har alltså inget som helst incitament att jobba mer efter att de fått upp mig till plats 8. De får ju lika mycket betalt ändå. Nu i efterhand skulle jag valt ett seoföretag som verkligen jobbar några timmar i månaden med att bygga länkar och inte som nu med Jajja, hyra länkar.

Ett litet test
För ca två veckor sedan bestämde jag mig för att se hur svårt det egentligen var att ta sig upp några placeringar på de mest konkurrensutsatta ordet. Började gotta ner mig i SEO djungeln igen och fick till några fina inlänkar. Efter 5 dagar hade jag hoppat upp till plats 3 på sökordet som Jajja haft 2 år på sig att höja. Alltså från plats 8 till 3 med endast ett fåtal starka inlänkar.

Slutsats
Med denna erfarenheten bakom mig kommer det nog bli att jag lägger ner egna timmar på seon varje månad alternativt hittar något företag som jobbar på ungefär samma sätt som mig. Alltså bygger mer naturliga länkar och jobbar fasta timmar varje månad. Mitt tips till er som funderar på att ta in extern seo. Fundera på vad ni egentligen vill uppnå? För mig var problemet att jag ville se resultat snabbt. Det får man med företag som jajja eftersom de lägger ut länkar direkt på sina enga sidor. Å andra sidan får du inte mycket fler länkar under årens lopp utan då får du betala mer. Anlitar man istället ett företag som försöker bygga ”riktiga” länkar kan det nog ta längre tid att se någon skillnad men i längden tror jag du tjänar på det. För de 10 000-tals kronorna jag lagt på Jajja så har det i alla fall inte betalat sig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top