Home / Allmänt / Förväntningar inför julhandeln (del 2)

Förväntningar inför julhandeln (del 2)

1778

Del 1 av denna lilla serie handlade mest om hur det gick för mig och min e-handel under förra julen. För att summera kort så har jag förväntingar inför denna julen. Därför har jag bestämt mig för att försöka locka fler kunder till köp genom olika kanaler. De ska helst inte vilja lämna sin dator när de kommit in på webshopen, se bild!

För det första har jag tänkt att promota julen mer. Slänga upp ett ”erbjudande” på förstasidan som talar om när sista besätllningsdag är samt visa mer paketpriser. Ett datum för sista beställning är väldigt viktigt och får även folk som inte tänkt att köpa julklapp, att tänka en gång till. Kanske går det upp för vissa att det är ju en perfekt julklapp som jag säljer :)

Andra delen i min lilla kampanj blir att skicka ut nyhetsbrev till befintliga kunder. Under det året jag varit igång har jag samlar på mig en lite n databas av kunder som tackat ja till nyhetsbrev. Jag har dock inte fått tummen ur och skapat något, ännu. Det är därför på tiden att skicka ut ett nu, lagom till julhandeln. Tror det kan få stor genomslangskraft!

Den tredje idén är att utveckla verksamheten med fler val av material för sin tavla samt större storlekar. Detta är något som kommer ske om det finns tid. Blir det för mycket beställningar kommer jag antagligen inte ha tid att fixa med allt vad det innebär. Nytt emballage måste införskaffas. Avtal med Schenker om störe paket måste göras. Leverantör av exempelvs kilramar måste hittas och jämföras. Som det känns nu så är det nog ett perfekt projekt efter att julruschen har lagts sig. Men vi får se!

Några fler tips för att sälja mer under jul? Skriv gärna vad ni använder er av för knep!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top