Home / Allmänt / Förväntningar inför julhandeln

Förväntningar inför julhandeln

tomte_plan

Äntligen är det dags för julhandel! Jag längtar inte till att springa runt på stan för att komma på vad man ska köpa till alla sina närmaste, även om det har sin charm. Jag ser mer fram emot julhandeln från mitt perpektiv som e-handlare.

Förra året sålde jag ca 100% mer under december än på en vanlig månad. December var även kort eftersom jag bara tog emot beställningar fram till 17 december för att de skulle kunna anlända till kund innan julafton. Detta gäller då canvasframkallning.se. Jag hade haft igång sidan sedan augusti och visste inte alls vad en julhandel innebar. Man kan säga att det bara small till! Som tur var hade jag anpassat mig en del till ökning av försäljning efter de 3 första månaderna. Jag hade svårt att köpa in material eftersom kapitalet var en månad innestående. Det gjorde att pengarna jag fick in i stort sett bara räckte till material för den månanden som skulle komma. Det fanns inget över!

I vilket fall som helst så var det mycket jobb. Jag hade fortfarande mitt ”kontor” i sovrummet tillsammans med material och skrivare. Kan väl säga att både jag och min sambo var väldigt  trötta på alla saker som låg överallt. I början på december började min canvasduk ta slut och jag utförde min beställning hos leverantören, som vanligt. Trodde jag! Fick direkt svar från leverantören att canvasduken var helt slut och att HP inte kan leverera på 2 veckor. Katastrof tänkte jag! Jag hade redan för mycket beställningar för att klara av med den duk som fanns kvar. Vid det här tillfället kunde jag faktiskt föreställa mig hur hela min jul skulle överösas av rasande kunder.

Jag satte mig en dag och ringde runt till andra leverantörer och mycket riktigt fanns det inget på lager. Men så plötsligt fick jag napp. Efter att ha slussats mellan massa telefonväxlar till olika företag fick jag tag i en kille som kunde fixa på några dagar. Han skulle precis få in en beställning av duk från tyskland, vilket var perfekt för mig. Jag beställde extra mycket och fick även betala ett något högre pris än vanligt eftersom duken var av annat fabrikat än det jag vanligtvis använde.

Tillägas bör att jag mitt i all denna stress även studerade på högskola, Systemvetenskap. Hade jag kunnat fokuserat 100% på e-handeln hade det nog inte varit några större problem. Men så var alltså inte fallet.

Kommer med en del 2 senare. Blir för långt inlägg annars tror jag :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top