Home / Allmänt / Grym bok för entreprenörer

Grym bok för entreprenörer

richard_bigVill rekommendera en bok för er entreprenörer där ute. Fick den av min sambi julklapp och tyckte den var riktigt bra. Författaren har intervjuat många olika entreprenörer som t.ex. drakarna i draknästen. Man blir verkligen jätteinspirerad av intervjuerna och får samtidigt bra tips för att lyckas själv. Köp den om du inte har gjort det!

Är det någon som har något liknande att rekommendera? Gillar böcker om framgångsrika entreprenörer helt enkelt men det är svårt att hitta!

4 comments

 1. Hej, Trevlig blogg. Sitter och funderar över vilket tema jag ska jobba med framöver på min blogg. Vad ska jag sälja etc. Tror du att denna bok skulle kunna vara något för mig? Du kan väl gå in på min hemsida och kika, kanske kan du ge mig några tips? Funderar på att köpa http://www.villha.net av Weebly. Tror du att weebly som ägs av google att deras e-commerce tjänst är duglig? Är glad för alla tip jag kan få. Tack på förhand, Vill inte lägga ner för mycket tid på weebly om det är en kass framtid för mig.

  Sara

 2. Hej Sara!
  Roligt att du hittade hit!
  Vet inte om boken löser dina problem med vad du ska sälja och vilket tema du vill ha på din blogg. Jag ser den mest som inspiration till att lyckas här i livet :) Har alltid gillat att läsa om personer som har lyckats på ett eller annat sätt.

  Jag är inte så insatt i färdiga e-commerce tjänster och framförallt inte weebly tyvärr. Men av det jag ser på din sida så tycker jag den verkar kompetent om du vill sälja i bloggform. Finns många sidor som lyckats bra genom att använda sig av en bloggstruktur på webbshopen. Däremot tror jag det finns bättre tjänster om du ska ha många produkteri din butik.
  Hur har du tänkt dig med betalning t.ex, vilka betalningssätt vill du erbjuda? Är det något weebly har inbyggt?

  mvh Tim

 3. Hej Tim,

  Idag har jag talat med en tjej som har flera års erfarenhet från e-handel tror inte att det kommer att fungera för mig. Att bli hittat på nätet, bara det verkar vara nästan omöjligt. Är nog inte heller redo att investera det som krävs för att starta en butik. Får nog ägna mig åt bloggandet som en hobby. För närvarande är jag mammaledig och är mycket sugen på att hitta något sätt att tjäna en extra slant på varje månad. Har du några tips?

  mvh,
  Sara

 4. Hej igen,

  Jag tror inte det är omöjligt att bli hittad om man har en eftertraktad produkt. Det kan även människor utan säljerfarenhet lyckas med. Det jag tror på är att vara väldigt nishad. Exempelvis inte sälja alla bebiskläder utan kanske sälja bebisskor eller bebismössor. Men då ska man ha väldigt mycket att välja på inom sin nisch. Man ska vara bäst på t.ex. bebisskor.
  Sedan gäller det att marknadsföra sig på medium som är gratis. Du kan ta kontakt med bloggare och fråga om det kan skriva om dig eller skapa en grupp på facebook och bjuda in dina vänner.
  En annan bra grej att starta med är att använda sig av google adwords. Då väljer du en summa du vill betala för att få en besökare till din sida. Exempelvis om någon söker på bebsisskor så kan du betala 1kr/besökare. Då hamnar du högt upp i googles sökresulat och betalar endast för de besökare som kommer in på din sida. Sedan gäller det att dina sida är bra så att besökaren blir kund också!

  Svårt att ge tips på saker man kan göra för att tjäna en extra slant. Då hade nog alla gjort det. Vem vill inte tjäna en extra slant :) Ska man tjäna pengar på bara en blogg krävs det att man är väldigt stor och kan sälja reklam. Till ne början tycker jag bara man ska driva bloggen för att man tycker det är roligt och om man blir känd på det är det bara ett plus.

  mvh Tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top