Home / Allmänt / Ha roligt inom e-handel

Ha roligt inom e-handel

normal_DSCF4596

Till att börja med vill jag säga att jag tycker jag är väldigt lyckligt lottad som kan försörja mig på det jag tycker är roligt. Jag har alltid velat vara egen företagare och älskar att ha ett arbete som man kan bestämma över helt själv!

Däremot har jag börjat tröttna lite på det jag gör just nu. Känns som jag behöver ha en ny utmaning på något sätt. Min webbshop som säljer canvastavlor började jag med för att jag var intresserad av foto men nu efter ca 1 år så börjar man fundera på hur givande det är att montera canvastavlor hela tiden. Det är absolut inget jag har drömt om att göra och kommer nog aldrig tycka det är roligt. Drömmen hade varit att kunna anställa någon som monterar men har inte riktigt den vinsten för det ännu.

Jag har alltid levt efter att man ska göra sådant man tycker är roligt. Tycker jag något jag håller på med inte är roligt så brukar jag fråga mig själv varför jag gör det. Tror det är därför jag har börjat tröttna lite på just canvastavlor. Håller därför på att leta lite nya affärsidéer som kan förgylla vardagen.Det kan ju bli lite ensamt på kontoret när man har så pass liten handel som jag och inte har råd med några anställda. Blir inga direkt brutala julfester om ni förstår vad jag menar :) Men någon gång i livet ska jag allt ha en Julfest med alla mina anställda!

Något jag vet är att jag vill ha en ny affärsidé som fungerar innan jag överger det jag håller på med. Målet är att bygga upp den nuvarande så pass mycket att jag inte kan handskas med den själv. Då tror jag det är dags att tänka över vad man vill göra med webbshopen. Antingen sälja den vidare eller låta någon inom familjen ta över den.

Vad gör ni för att vardagen på jobbet ska bli roligt? Behöver lite tips, har funderat på ett flipperspel :)

Läs om Dan på hans blogg. Han tar upp ämnet och berättar om hans framgång med roligaprylar. Väldigt inspirerande!

4 comments

 1. Spontant så skulle jag i din situation se över möjligheten att timanställa någon höstadie- eller gymnasieelev till att montera tavlorna samtidigt som du försöker effektivisera ersättningen för att sedan börja med ett affiliateprogram (ta en titt på Frossle & Adtraction) att marknadsföra dig med utan att själv spendera tid på det. I teorin kan du efter ett tag koncentrera dig på kontorsarbetet (support, köpa in produkter, etc) samtidigt som allt markarbete sköts av en timanställd. Kontorsarbete är sällan det man ser fram emot men jag är säker på att det är fullt okej om man tjänar bra på minimalt arbete.

  Du nämner att du inte har råd att anställa någon, men om du börjar räkna på det hela och sätter upp ett mål så är jag säker på att du blir motiverad och på så vis får ny glädje i ditt nuvarande arbete.

  Vid sidan av så kan du börja fundera på en ny nisch.

 2. Jo det är klart mitt mål är att kunna anställa någon som sköter själva monteringen, men det känns inte som att jag har råd med det trots allt. Vill nog öka omsättningen lite till för att vara på den säkra sidan!

  Affiliateprogram kan kanske vara en idé. Har du någon erfarenhet av det och vet om det kan ge något? Min känsla av affiliateprogram är att man inte ökar sin försäljning så mycket men jag har ju aldrig provat. Ska kolla på det i alla fall!

  Har faktiskt lite nya nischer som jag funderat på men har inte riktigt tiden att utveckla dem. En anställd skulle absolut hjälpa till att avlasta mig till att göra lite mer kreativa saker.

  Tack för din hjälp!

 3. Tyvärr har jag enbart tjänat pengar på att locka kunder till andras affiliateprogram men aldrig själv försökt sälja något genom det. Spontant skulle jag dock säga att du bör leta efter ett affiliateprogram utan fasta avgifter och sedan erbjuda procent eller en fast summa för varje konvertering. Att erbjuda ersättning per klick är aldrig en bra idé då man som företag väldigt ofta förlorar på det i längden.

 4. Mm, det låter som en bra idé. Adtraction verkar bra i och med att länken räknas för seo. Vad jag har sett innan är det inte många affiliateprogram som länkar direkt till annonsören utan man går genom ett script.
  Får kolla på adtraction när jag känner att det är dags! Tack för tipset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top