Home / Allmänt / Hemnet och bostadsmarknaden

Hemnet och bostadsmarknaden

Läste på Fredrik Kjellbergs blogg att Hemnet möjligtvis ska börja ta betalt för sina tjänster. Med andra ord kan det komma att kosta 600kr för att få ha med din försäljning på Hemnet. I och med att hemnet har blivit en naturlig samlingsplats för försäljningar av bostäder så tycker jag det är väldigt småaktigt av ägarna, Fastighetsmäklarförbundet FMF, Mäklarsamfundet, Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling, att börja ta ut en avgift för det. Jag tror de så småningom kommer förlora på det eftersom en avgift öppnar upp för andra tjänster som är gratis att listas på.

I och med mitt jobb med iPhoneappen Budgivningar, där du kan följa budgivningar i realtid, har jag varit i kontakt med några mäklare och även affärsssytemsleverantörer. Den sammanlagda bilden man får av kontakterna är att väldigt många är rädda för att släppa på data. Det samma gäller givetvis min kontakt med Hemnet, de vill ha kvar sin dominans och inte släppa på något.

Jag har länge haft tanken att påbörja ett projekt som faktiskt konkurrerar med Hemnet. Enligt mitt tycke har Hemnet det alldeles för lätt just nu! Det största problemet är att affärssystemen är kopplade till hemnet, vilket gör att det blir svårt att ta sig in på marknaden. En första start blir nog att få in samma data som Hemnet genom att hämta objekten och sedan, när hemnet börjar ta betalt, försöka få in fler privatsålda bostäder. På så sätt får man intressant innehåll att bygga vidare på och kan locka besökare. Och alla vet ju att har man besökare så ska man nog kunna locka till sig mäklarfirmor att få in sina objekt, på ett mer ”officiellt” sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top