Home / Sökmotoroptimering / Inlänkars betydelse

Inlänkars betydelse

När det gäller sökmotoroptimering så har givetvis inlänkar en stor betydelse. Varje inlänk ger din sida ”trust” från google. Det vill säga, länkar någon till dig, så antar google att sidan inte är ”crap”. Detta utnyttjas nästan bland alla näthandlare nu förtiden. Syns man inte på google så finns man inte, det är mitt motto.

För mitt projekt canvasframkallning så har det varit oerhört viktigt att hamna högt på google. Jag har inte haft råd att lägga pengar på reklam i form av adwords utan har från starten satsat på att få organiska länkar. Alltså ”naturliga” om nu kan utrycka sig så. Nu ca 6 månader efter start så är ca 80% av försäljningen genom google.

Ska du själv seo-optimera så är mitt tips att börja optimera mot lättare sökord. Säljer du t.ex. leksaker så kan ju ett alternativ vara att försöka komma högt på sökordet ”leksaker på internet” eller liknande. Det är antagligen mindre konkurrens änn att direkt slå sig in på ”leksaker”. På det sättet får du snabbare resultat och förhoppningsvis genererat lite försäljning medan du optimerar ”leksaker” senare. Tänk på att försöka få med de fraser du vill optimera i dina länkar. Vill du optimera ”leksaker” så försök få länkar som innehåller leksaker. Det är inte det lättaste men kan förenklas genom att ha en bra domän, exempelvis leksaker.se. Då länkar folk automatiskt till sökord som du vill optimer, perfekt! Däremot är nog domänen dyr!

Jag ska senare ta upp lite metoder för hur man får inlänkar. De jag känner till i alla fall!

11 comments

 1. Helt klart bra tips, det finns ingen anledning att satsa på de allra mest konkurrensutsatta orden redan från början, oavsett hur erfaren sökmotoroptimerare du är.

  Fördelen med en term som Billiga leksaker på internet är att den innehåller framtida söktermer också. Du börjar med att ta position på en enkel term och kan därmed tjäna pengar medan du arbetar med de svårare.

  Börja med: Billiga leksaker på Internet
  Sen: Billiga leksaker/Leksaker på internet
  Till sist: Leksaker

  På så vis får du nytta av inlänkarna från de tidigare stegen även när du går på svårare sökord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top