Home / Affiliate / Jämförelsesidor som bygger på affiliate
Jämförelsesidor som bygger på affiliate

Jämförelsesidor som bygger på affiliate

 

Jag har på senare tid gått över mer och mer till att skapa affiliatesidor, affiliatesidor med ett innehåll som verkligen behövs. För ca 6 månader sedan slog det mig att om jag kan fortsätta min karriär som anställd i den takten jag gör nu och samtidigt bygga upp några riktigt bra affiliatesidor, då har jag säkrat min framtid ekonomiskt. Målet är att tjäna lika mycket pengar på affiliate som jag gör på min vanliga anställning, det är svårt men det går med lite jobb. Nyckeln är att sidorna måste sköta sig själva, som min sida som jämför pris på linser, och för att de ska kunna sköta sig själva men samtidigt kännas fräscha för besökaren, måste informationen uppdateras automatiskt. Där är jämförelsesidor perfekta!

Fel priser

Något som jag på senare tid blivit väldigt irriterad på är alla jämförelsesidor som faktiskt är helt värdelösa. Deras enda syfte är att jämföra priser men priserna är ofta långt ifrån aktuella. Personerna bakom har helt enkelt inte tid att uppdatera, och rent ekonomiskt är det inte värt det. Men hur tror du då att din sida ska lyckas? Jag anser att om en affiliatesida får återkommande besökare så har du lyckats. Då har du på något sätt hjälpt besökaren med ett problem eller underlättat något i deras vardag. Då kommer du tjäna pengar!

Smslånedjungel

Ett lyckat projekt är denna sida som jämför smslån, skapad av Simon. Nu är jag inte så insatt i om priserna stämmer eller inte men om det skulle stämma så måste det vara ett hårt jobb att hålla dem uppdaterade. Varför inte göra detta automatiskt? Då har man mer tid att lägga på SEO samtidigt som man vet att man gjort det bästa för att konvertera så bra som möjligt. För rätt priser konverterar faktiskt bättre :)

Smslån är en hård bransch rent seomässigt och det krävs att man utmärker sig på något sätt.

Framtiden…

Mitt mål kommer vara att skapa jämförelsesidor där priserna hämtas i realtid. Helst en bransch där det är väldigt svårt tekniskt att hämta priserna. Det gör att man kan sticka ut från resten av jämförelsesidorna där utvecklaren saknar kunskap i ämnet. Jag tänker mig sidor liknande flygresor.se, hotels.com, expedia.se. Det ligger hur många timmar som helst bakom utvecklingen men alla har något gemensamt. De har gjort något som inte vem som helst kan åstadkomma, skapat värde för besökaren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top