Home / Allmänt / Julhandeln blev ok

Julhandeln blev ok

Det var ett tag sedan jag skrev något nu men det har varit mycket att göra. Både med canvastavlor och julklappar. Försäljningen på canvasframkallning.se gick lite sämre än förväntat. Nu ligger jag på samma försäljning som förra December och det kanske ramlar in någon beställning om dan fram till nyår. Så en liten ökning blir det allt.

Min teori till varför det inte ökat som jag förutspått är att snittordern sjunker rejält runt jul. Man köper helt enkelt inte en julklapp för över 1000kr utan lägger sig runt 500kr. Det senaste året har jag märkt att fler beställt stora tavlor istället för små. Antagligen för att det finns mer konkurrens än innan på de små och priserna är inte något jag vill sänka. Därför har jag nog tappat en del ordrar under julen.

Förra året såg jag ingen koppling till att julhandelns snittorder var lägre än året överlag. Det berodde på att året överlag var rätt så låg den med, runt 600kr. Detta året har legat på över 1000kr i snittorder medan julhandeln hamna runt 600kr. Det är klart det påverkar intäkterna och det blir mer att göra med småordrar jämfört med stora.

Problemet var också att förra veckan skulle jag inte ha hunnit med så mycket mer beställningar. Jag var tvungen att flytta fram sista beställningsdagen någon dag för att jag blev så stressad av att tavlorna inte skulle komma fram innan jul. Så ser man på det i efterhand så var det tur att ökningen inte blev som jag förutspått. Hade glömt hur mycket jobb det var förra året. Mitt i december kände jag att sidan var lite seg också så jag bytte från min dedikerade till en vps. Min dedikerade kör flera sidor som tar mycket kraft och jag kommer i framtiden samla ehandeln på vpsen.

Nu ser jag fram emot nästa år! Hur har de gått för er andra under Julen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top