Home / Allmänt / Modrewrite avklarat

Modrewrite avklarat

Jag har alltid tyckt det varit så krångligt att göra en modrewrite eftersom jag haft iis och inte apache. För några år sedan när jag tittade på det sist så hittade jag ingen bra lösning och har därför släppt det helt. Men nu när jag precis flyttat över min sambos sida om kändisbebisar till egen plattform med wordpress (från blogger.com) så var det läge att titta på det igen. Nu fanns det en väldigt fin lösning i form av isapifilter som bara var att installera. Mer info finns här hur man gör. För er som inte vet vad modrewrite är så är det ett sätt att göra urlen mer sökmotorvänlig och clean. Istället för att man gå in på adressen http://www.kandisbebisar.se/index.php?category=20&post=30 så går man in på http://www.kandisbebisar.se/bebisar/emma-vantar-barn. Där alltså bebisar(id 20 i databas) är värdet för category och emma-vantar-barn(id 30 i databas) är värdet för post. Väldigt mycket bättre!

För övrigt är det väldigt klurigt rent SEOmässigt att överföra en bloggersida till egen plattform. Vet inte om det blev rätt men det fungerar som det ska i alla fall. Återstår att se om länkarna överförs som beräknat. Alla som går in på gamla inlägg genom google slussas i alla fall automatiskt till den nya sidan och samma inlägg. Även rssfeeden skickar vidare till nya sidan vilket gör att läsare inte hänger kvar på den gamla sidan.

Nu är nästa steg att fixa lite annonser så att hon börjar tjäna lite pengar på den. Någon här som vill annonsera förresten? Antalet unika besökare/dag ligger runt 1000st.

4 comments

  1. Tack så jättemycket för att du hjälper mig så mycket älskling!

  2. Det är bara roligt vet du väl ;)

  3. Spännande med redirecten på de gamla inläggen. Hur har du löst det?

  4. Hittade en bra guide och enkelt förklarat gjorde man en mall för sin blogg i blogger som skickar divare dig till ett script på wordpress som hämtar ut vilken adress du kom ifrån och skickar vidare dig till rätt på den nya bloggen. Har inte urlen till guiden just nu men kan posta den senare.

    Det som jag tycker är lite märkligt är att man först gjorde scriptet i wordpress som innehöll bla 301 redirect för att sidan ska vara flyttad permanent med alla länkar å så. Sedan var det en kille osm hade ett verktyg som skapade en blogger mall utefter det scriptet och antagligen bäddade in 301 på något sätt. Man ser inget av det i den färdiga bloggermallen i alla fall.

    Besökarna har inte minskat så jag ser det som en lyckad flytt ändå. Även om inte allt förs över från gamla adressen så kommer det med tiden :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top