Home / Allmänt / Pluskontot istället för Lessmore

Pluskontot istället för Lessmore

Jag har ju använt mig av Lessmore ett tag för att få bra priser från DHL. Vad jag inte visste när jag signade upp för dem var att man var tvungen att använda deras egna system för att boka sändningar. Med det menas att jag inte får något eget kundnummer hos DHL och kan inte heller importera adressuppgifter från kunder utan måste skriva in allt för hand från mitt system. I och med att jag inte har eget kundnummer utan man delar på Lessmores kundnummer så blir även avsändaren Lessmore och inte Canvasframkallning. Har haft  några kunder som ringt och frågat om det är jag som är Lessmore eller hur det ligger till, känns lite oseriöst.

Nu har jag även gått med i Pluskontot. De har lite bättre priser plus att man får ett eget kundnummer och kan välja om man vill använda sig av Unifaun och deras orderkoppling (kunduppgifter syncas automatiskt). Orderkopplingen går på 2500kr + 2000kr om året men det är lätt värt det. Framförallt sparar man in så mycket tid och tråkigt jobb. Så nu ska jag bara skicka in påskrivet avtal och sedan utvärdera fördelarna och nackdelarna!

7 comments

 1. Hej Tim!

  Jag har kört med Pluskontot och DHL sedan en vecka tillbaka. Otroligt mycket bättre priser än med Posten!

  Vad har du för erfarenhet av DHL sedan tidigare angående leveranstid och utlämningsställen?

  /Joel

 2. Jo det är otroligt mycket billigare!
  Leveranstiderna tycker jag är förvånansvärt bra för att vara det som anses vara dåligt med DHL. Det brukar ta 1-2 arbetsdagar för paketen att komma fram och då gäller det typ hela sverige. Sedan använder jag posten om det är något som verkligen måste vara framme dagen efter. Brukar inte chansa.
  Utlämningställen är det väl lite färre men det är ingen som har klagat hittills i alla fall :) Tycker det är klockrent i alla fall! Hur är dina erfarenheter än så länge?

 3. Jag har lite blandade erfarenheter faktiskt. Nu har vi bara kört med DHL två veckor ännu men hitintills så har

  1) Ett paket kommit bort

  2) Två-tre försändelser sorterats fel och därmed tagit längre tid att få iväg

  3) En kund som fått vänta en vecka på sitt paket då DHL bara hade utkörning till det postnummret på måndagar.

  4) Ett paket blivit stulen från affären då någon annan har hämtat ut det än kunden.

  Så vi har inte fått en helt perfekt start kan man väl säga men det är fortfarande värt jämfört med Posten pga priserna. Jag har även byggt ett script som skickar in adressuppgifterna direkt i dhlmultishipping.se så att vi slipper göra det manuellt (vilket inte är hållbart med 20 ordrar/dag). Och jag vägrar betala för deras API… hur har du löst det?

  /Joel

 4. Har också haft ett paket som kommit bort nu. Får se om det kommer fram. Så länge de ersätter det så ser ja det inte som något större problem.

  Det här med integration har jag ännu inte fixat. Tänkte köra unifaun först men de hade ingen koppling som fungerade till Mac. Kanske kan kolla på dhlmultishipping och en lösning som du har. Som det ser ut nu ska ja köra memnons apport. De har en integration som funkar. Med din koppling är man inte tvungen att betala för att få tillgång till apit, hur har du annars löst det?

 5. Jo precis, borttappade paket händer ju även hos Posten (om än mer sällan).

  Jag har också pratat med Memnon och tanken var att köra deras API men efter att ha fått prislistan (5000 kr i startavgift, 200 kr/mån och sedan 0,50 kr/utskriven etikett) så tackade jag nej och byggde ett eget script.

  Dhlmultishipping.se får alla kunder tillgång till gratis. Mitt script loggar in och lägger in adressuppgifterna automatiskt via PHP:s tillägg ”Curl”. Om du mailar mig så kan du få scriptet, förutsätter att du har lite programmeringskunskaper och kan anpassa det efter din shop.

  Nackdelen som jag ser är att vi måste skriva ut alla etiketter först i slutet av dagen och det blir en del pusslande om man har många ordrar.

  /Joel

 6. Har skickat mail till joel@partykungen.se, vet inte om det var rätt adress. Underbart om du ville dela med dig av koden. Underlättar mycket!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top