Home / Webbplatser / Rikta in sig mer på design

Rikta in sig mer på design

cat5_web_design

Ända sedan jag började intressera mig för webbutveckling så har jag fokuserat på det tekniska bakom. Jag har hela tiden försökt anpassa mig till nya standarder och lärt mig nya språk att prgrammera. Jag har alltid varit väldigt intresserad av själva designen men inte haft självförtoendet till att direkt jobba med det. När jag tänker efter så vet jag inte så mycket om designprinciper eller ens hur man använder photoshop till att designa, jag bara gör som jag tror man ska göra. Som det är nu så finns funktionaliteten i de webbsidor jag gör men designen kan ibland vara fruktansvärd. Ta en titt på fotobojan.se t.ex. :) Även om jag designat sidan själv så får jag ångest varje gång jag ser den. Jag vill inte ens veta vad medlemmarna tycker om den!

Nu har jag i alla fall funderat på att lära mig mer om design. Det är väldigt svårt att hitta böcker inom ämnet tycker jag. De flesta fokuserar på webdesign som ett samlingsnamn för html/nybörjarprogrammering. Alltså absolut inte det jag vill ha. Själv brukar jag kalla ren design av webbsidor för webdesign och när det gäller mer kodning kallar jag det för webutveckling.

Hoppas det är någon som kan hjälpa mig att utveckla min designsida. Tips på böcker och resurser mottages gärna!

2 comments

  1. Nej…! designen på den sidan är verkligen OK. Vill du inte ha den så tar jag den ;-) Och medlemmarna hänger niet kvar om de inet gillar sidan OCH designen,. Sådu kan vara lugn…!

  2. Kan ju hoppas att det är som du säger. Men är det bara jag som har väldigt lätt för att tröttna på mina egna designer?
    Inget jag ger bort gratis :) Har funderat lite på att ändra betalmodell till att ge 30 dagars prövoperiod på ett fotoalbum och efter det måste alla betala. Som det är nu är det bara 100st som betalar men kan man få det runt 1000st då kan man ju sälja den för en slant kanske ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top