Home / Logistik / Samlad faktura på posten

Samlad faktura på posten

Återigen tar jag upp ett litet problem med posten. Jo jag vet att jag väl egentligen borde byta fraktbolag, det är påväg kan jag säga!
Porto betalt är ju den tjänsten man använder hos posten för att kunna väga sina brev hemma innan man åker ner till företagscentret. På det sättet sparar man tid genom att inte behöva stå och vänta på posten samt att man får hem en faktura på kostnaden, med 10 dagars betalningstid.

När man som jag skickar några sådana här leveranser per månad så hoppas man ju på att man ska kunna få en samlad faktura över hela månaden, men så är det alltså inte. Man får istället en hel hög med postenfakturor att betala vilket har gjort att jag nästan hellre betalar direkt på posten med kort. Tycker detta är väldigt korkat faktiskt :)

En annan sak är det här med stämpeln för portobetalt. Varje gång jag lämnar in brev stämplar nämligen posten brevet med denna stämpeln som ni ser ovan. Pratade lite med en dam i kassan på posten och kom fram till att jag kunde skriva ut denna stämpeln direkt på min adressetikett, mest för att det ser mer professionellt ut. Så har jag nu gjort i ett par månader, tills det helt plötsligt börjar en ny krabat på posten. Jag kommer dit med mina brev som vanligt tillsammans med portobetalt-stämpeln utskriven på adressetiketterna. Då säger han att jag måste ha avsändare på brevet för att kunna använda stämpeln. Det vet jag iofs sedan innan men det har fungerat ändå. Det får helt enkelt inte plats på mina etiketter :P
Varför jag fått använda det innan är för att postens anställda ändå stämplar med den stämpeln, jag gör dem helt enkelt en tjänst!

Dagen därpå åker jag ner till posten igen med 6 sändningar i hopp om att den nya spjuvern står i kassan. Jag har alltså inte skrivit ut några stämplar denna gången för att se om även han kommer stämpla ändå, vilket han givetvis skulle ha gjort, om han nu var där :(
Sedan dess har jag inte sett han, och det vill jag inte heller! Vad jag vill komma fram til är att på posten brukar alla anställda säga olika saker, i alla fall är det min erfarenhet. Lita inte på någon! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top