Home / Logistik / Skicka brev kontra paket genom posten

Skicka brev kontra paket genom posten

Leveranssätt för oss e-handlare är ett stort problem, det är det i alla fall för mig!
Jag skickar inte så många produkter varje månad, brukar ligga mellan 60-80 st. Just den siffran skapar väldiga problem för mig. Eftersom de inte är så stora så skickar jag dem som skrymmande brev. Det gör att jag m¨ste ta mig ner till postensföretagscenter några gånger i veckan eftersom det endast är paket som posten hämtar upp på plats. Väldigt tidsödande!

Som att inte det vore nog så måste även personen som står i kassan väga alla mina ”brev” och sedan får jag betala. Varför just 60-80 sändingar i månaden är ett elände är för att jag kommer inte ofta över postens lägstapris på 300kr. För att jag ska kunna väga sändingarna på kontoret och själv skriva ut en följesedel så måste det totala sändningspriset övergå 300kr, annars tillkommer en kostnad på 60kr för fakturering.

När jag tagit upp detta med posten har de förstås föreslagit att jag väntar några dagar med att skicka sändningarna, alltså väntar på fler bställningar. Det tycker jag inte är ett alternativ eftersom mina kunder får vänta i onödan på sina leveranser.

Egentligen vet jag inte vart jag vill komma med detta men förstår inte varför posten har en gräns på detta. Det måste ju underlätta oerhört för de om kunderna själva väger sina sändingar innan de kommer in på företagscentret!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top