Home / Logistik / Specialanpassat emballage

Specialanpassat emballage

436900_boite_emballage_cartonEn stor anledning till att jag inte har kunnat utveckla min webbshop för canvastavlor är att det har känts väldigt komplicerat och tråkigt med emballage. Det finns i stort sett ingen emballage som passar till det jag skickar. För mindre tavlor och dukar är det inga problem men så fort det blir lite större grejer så blir det genast komplicerat. För det första måste jag har en papptub som jag kan rulla själva duken i, sedan måste jag ha ett emballage att lägga papptuben i tillsammans med ramar (om kunden nu beställer en ”byggsats”). Man vill ju heller inte skicka för stora paket eftersom det rätt så fort går upp i pris hos posten och Schenker bara kan ta mina 70×50 paket som max.

Jag har sedan tidigare en specialanpasasd låda på 75x55x5cm. Ser ut precis som en stor pizzakartong och viks på samma sätt, väldigt smidigt måste jag säga. Problemet är att det är en engångskostnad på 5000kr på en sådan låda och det är nog den tråkigaste kostnaden jag vet. Ändå beställde jag i dagarna en ny kartong som har måtten 105x75x5. Den är lite annorlunda och fungerar som en skokartong. Alltså har den en botten och ett lock. Verkar också smidigt att montera. Tanken är att jag ska gå mot att montera större tavlor och skicka med ramar till större dukar. Det kommer nog bli i mindre steg och börjar alltså med att jag sätter en maxgräns på monterade tavlor på storleken 100x70cm. När jag ser att det fungerar köper jag ännu en kartong som är lite större. Den senaste kartongen kostade 9000kr i startkostnad.

Har ni några tips på var man kan hitta lite mer speciellt emballage?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top