Home / Allmänt / VPS beställd

VPS beställd

Bestämde mig idag för att beställa en vps. Har känt att server jag har på colocation kan krasha och lägga av när som helst. Den känns inte tillräckligt tillförlitlig för att köra ehandel på helt enkelt. Har bara mig själv att skylla eftersom jag inte confat den rätt från början och är rädd för att röra något på den nu :)

Eftersom jag vill starta fler ebutiker vill jag ha en bättre plattform och jag kommer även gå över till linux istället för windows. Har märkt att jag gillar det bättre när det gäller servermjukvara. Mina sidor som inte har med ehandel att göra får vara kvar på den gamla servern. Jag börjar att köra med en bas vps från fsdata så får vi se om den behöver uppgraderas senare. Hoppas även att jag får lite snabbare sidor i och med detta. Min colocation är väldigt hoppig i responstider av någon anledning.

4 comments

  1. Annars kan jag rekommendera GLEsys molntjänst där du virtuellt via en kontrollpanel kan ställa upp och ner hårdvaran på servern.

    På så sätt kan du utan problem klara av en framtida expansion helt skalbart samtidigt som att det med lätthet går att ändra serverns prestanda under stora trafiktoppar (t.ex julhandeln).

    Men FS Data fungerar säkert bra de med :)

  2. Det är ju en riktigt bra funktion men glesys var nästan dubbelt så dyrt för samma prestanda. Därför blev det fsdata. Har haft fsdata innan och var nöjd med supporten. Tack för tipset :)

  3. Då måste du ha fått ett väldigt bra pris :) Jag betalar c:a 400 kr/månad för 4 kärnor, 2 gb ram, 250 gb transfer och 20 gb hårddiskutrymme hos GleSYS.

  4. Det är nog svårt att räkna eftersom vi vill ha olika prestanda men jag har 1024 MB minne, 10 GB hårddisk, 1000 GB trafik för 199kr. På glesys kostar samma 394kr eller något sånt. Är nog transfern som är rätt så dyr tror jag. Jag behöver inte massa kärnor å sånt trams :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top